واسکازین چیست؟ قطعات مصرفی خودرو با کارکردهای متفاوت و اشکال گوناگونی در کنار هم قرار گرفتهاند و هر کدام وظیفهای را برعهده دارند. هر قطعه برای عملکرد مناسب و درست خود به رسیدگی نیاز دارد. واسکازین یا روغن گیربکس به کمک چرخ دنده و گیربکس خودرو میآید تا حرکت آن را نرم و روان کند. به این ترتیب روند کارکرد گیربکس و به دنبال آن موتور، بسیار بالا خواهد رفت. واسکازین میتواند به خوبی سلامت و کارایی گیربکس را در خودروها فراهم و از هزینههای سرسامآور تعویض یا تعمیر قطعات جلوگیری کند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کاملی درباره واسکازین و کاربردهای آن در اختیارتان قرار دهیم. اگر میخواهید درباره این موضوع بیشتر بدانید، ما را در مستریدکی همراهی کنید:
برای پاسخ به این پرسش که واسکازین چیست؟ باید بگوییم خودرو و قطعات آن برای کارکرد بهتر خود به انواع روغنها نیاز دارند. روغنهای زیادی برای هر قطعه از خودرو وجود دارد باعث روانتر شدن حرکت قطعات و تامین سلامتی آنها میشود. واسکازین یا روغن دنده، یکی از مهمترین روغنهایی است در خودرو مصرف میشود. واسکازین در واقع یک کلمه روسی است که به روغن دنده اطلاق میشود. روغن دنده در گیربکس و دیفرانسیل خودرو استفاده میشود و با روغن موتور تفاوت دارد. وظیفه واسکازین محافظت از چرخ دندهها و متعلقات آن در برابر انواع فشارهای وارده به این قطعات است.
واسکازین یا روغن گیربکس دو نوع دارد. انواع این روغن بسته به مدل دنده خودرو تعیین و بر اساس آن انتخاب میشود.
۱. واسکازین خودروهای دنده اتوماتیک
نوع اول از انواع واسکازین روغن مربوط به خودروهای دنده اتوماتیک است. این نوع واسکازین که به روغن گیربکس معروف است، با علامت ATF مشخص میشود. واسکازین مخصوص به ماشینهای دنده اتوماتیک رقیقتر است و گرانوری کمتری دارد. رقیق بودن آن هم به دلیل مدل قرار گرفتن چرخدندهها شکل جایگیری آنها در جعبه دنده است.
۲. واسکازین خودروهای دنده دستی
دسته دوم واسکازینها، برای خودروهایی با دنده دستی وجود دارد و بیشتر با نام روغن واسکازین معروف است. این نوع روغن با علامت MTF مشخص میشود و غلیظتر است. ترکیبات موجود در روغن واسکازین، برای خودروهایی با دنده دستی بسیار مناسب است. به همین دلیل هیچگاه نباید واسکازین خودروهای دنده اتوماتیک و دستی را به جای یکدیگر به کار برد.
نکته مهم درباره میزان غلظت انواع واسکازین این است که با ترکیب اعداد و حروف خاصی نمایش داده میشود. مثلا ۸۰w75 یا ۹۰w85 . دقت کنید که هر چه عدد کمتر باشد، روغن نیز رقیقتر است.
پس تا اینجام دانستیم واسکازین چیست؟ انواع واسکازین کدامند. همانطور که گفتیم، واسکازین یکی از مهمترین روغنها برای خودرو است که نقش اساسی در حفظ سلامتی دندهها و همچنین گیربکس دارد. به همین دلیل توجه به زمان تعویض آن بسیار مهم است.
کاربرد واسکازین چیست؟ کاربرد این روغن در خودرو را میتوان در چند مورد خلاصه کرد:
۱. کمک به روان شدن حرکت چرخ دندهها.
۲. حفظ کارکرد گیربکس و دیفرانسل.
۳. کم کردن فشار روی موتور خودرو.
۴. کاهش خوردگی و ساییدگی جعبه دنده.
۵. نقش خنک کننده.
۶. کمک به حرکت بهتر مکانیکی در ماشین.
واسکازین یا روغن گیربکس به دلیل نقش حیاتی خود در روان شدن حرکت چرخ دندهها، نیاز به تعویض دارد. نظر شما درباره بهترین زمان تعویض واسکازین چیست؟ زمانی که خودرو نیاز به تعویض واسکازین دارد و این عمل به تاخیر میافتد، چرخ دندههای درون جعبه دنده با حرکت کند و سخت روبهرو میشوند و این اتفاق موجب خوردگی و آسیب دیدن آنها میشود. اگر به زمان تعویض واسکازین، بیتوجهی شود، با هزینههای بالای تعمیر گیربکس مواجه خواهید شد.
برای تعویض واسکازین باید به نوع خودروی خود توجه کنید. چرا که مدت زمان عوض کردن روغن گیربکس در خودروهای دندهای و اتوماتیک اندکی متفاوت است.
به طور کلی، بهتر است واسکازین را هر ۲ سال یکبار یا در هر ۱۰۰ هزار کیلومتر حرکت ماشین تعویض کنید. این مدت زمان برای خودروهای دندهای بسیار مناسب است.
بهترین زمان تعویض روغن گیربکس در خودروهای اتوماتیک نیز هر ۶۰ هزار کیلومتر است.
در این مقاله سعی کردیم که کاربرد واسکازین در خودرو و نقش مهم و اساسی آن را برایتان را بازگو کنیم. فراموش نکنید که برای داشتن خودرویی سالم باید نسبت به زمان تعویض روغن گیربکس حساسیت داشته باشید. اگر به موقع و در زمان درست از واسکازین استفاده کنید، حرکت چرخ دندهها و کارکرد گیربکس به شکل قابل توجهی بهبود مییابد. همچنین از هزینههای بالای تعمیر و تعویض گیربکس اتومبیل نیز جلوگیری خواهید کرد.
حالا که دانستیم واسکازین چیست و چه نقش مهمی دارد، مستریدکی با ارائه انواع واسکازین در برندهای مختلف و برای خودروهای دندهای و اتوماتیک، انتخاب و خرید را برای شما آسانتر کرده است. میتوانید با رفتن به سایت مستریدکی به آدرس www.mryadaki.com روغن گیربکس مناسب خودروی خود را تهیه کنید.
استفاده از مطالب وب سایت مستر یدکی فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به وب سایت مستر یدکی می باشد.
طراحی سایت :
آژانس تبلیغاتی کروشه
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.