اطلاعات مفید برای خرید لنت ترمز خودرو
لنت ترمز خودرو قطعه ای در سيستم بازدارنده و ترمز خودرو است كه وظيفه متوقف و يا كم كردن سرعت خودرو را بر عهده دارد. به اين صورت كه با به وجودآوردن اصطكاک با ديسک ترمز و يا كاسه ترمز باعث شتاب منفی در خودرو می شود. قدرت اين سيستم تقريبا ١٠ برابر و يا حتی بيشتر از قدرت موتور اتومبيل است. لنت ترمز در تمام ماشین ها در زير هر چهار چرخ خودرو جای گرفته است.
قيمت لنت ترمز خودرو در بازار
قيمت يک دست لنت مانند قیمت دیسک ترمز و سایز قطعات خودرو برای خودروهای مختلف بسته به وزن اتومبيل و حجم موتور و نوع لنت ترمز ارزان و مناسبی كه كمپانی توليد كننده برای آن خودرو در نظر گرفته متفاوت است. ولی به طور كلی در كشورهای توليد كننده لنت كه كشور ايران هم جزو آنهاست قيمت يک دست لنت ترمز خودرو بين ٤ تا ١٥٠ دلار می باشد.
عمر مفید لنت ترمز جلو و عقب خودرو
در صورتی كه محصول از كيفيت مرغوبی برخوردار باشد عمر مفید آن تقريبا بين ٤٠٠٠٠ تا ٨٠٠٠٠ كيلومتر است. البته نوع خودرو، نوع استفاده و سبک رانندگی شما در طول عمر لوازم و قطعات مصرفی خودرو از جمله لنت ترمز خودرو موثراست. مراحل پيشگيرانه ای وجود دارد كه طول عمر لنت ترمز بيشتر شود:
- اجتناب از رانندگی با سرعت بسيار بالا
- ترمز گرفتن با پای راست
- زود ترمز كردن به جای ترمز گرفتن شديد در لحظه آخر
- داشتن فاصله مناسب با خودروی جلوئی برای پيشگيری از ترمز كردن ناگهانی و شديد
مشخصات لنت ترمز خودرو خوب
اولين آسيبی كه لنت ترمز جلو نامرغوب و يا لنتی كه عمر مفيد آن به اتمام رسيده است می تواند به خودرو و يا سرنشينان بزند متوقف نشدن و يا دير متوقف شدن اتومبيل است. در شرايط بهتر موجب صدايی همچون جيغ ميشود و باعث خراب شدن زودتر از موئد ديسک ترمز چرخ های جلو خودرو و كاسه ترمز می شود. در صورتيكه محصول استفاده شده در خودرو شما توسط كمپانی سازنده خودرو از نوع بدون آزبست ارگانيک ويانوع سراميكی می باشد هرگز نبايد از انواع نيمه متاليک و يا كم متاليک استفاده كنيد و حتما" از يكی از دو نوع بدون آزبست ارگانيک و يا سراميكی استفاده كنيد، ولی برای خودروهايی كه در آن از انواع لنت نيمه متاليک و يا كم متاليک استفاده شده است، تعويض با لنت ترمز عقب و جلو بدون آزبست ارگانيک وسراميكی بلا مانع است. برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله علت سوت زدن لنت ترمز را بخوانید
زمان تعویض لنت ترمز عقب خودرو
لنت خودرو دارای عمر مفيد مشخصی است كه نسبت به مواد اوليه ای كه در توليد آن استفاده شده و همينطور نحوه استفاده از ترمز خودرو متغير است. در صورت مشاهده نشانه هايی مبنی بر تمام شدن و يا خراب شدن، لنت ترمز عقب و جلو احتياج به تعويض دارد. علائم تمام شدن و زمان تعویض چرخ ماشین عبارتند از:
- شنيدن صدای جيغ و یا سوت كشيدن از چرخ های جلو و يا چرخ های عقب
- پايين تر رفتن پدال ترمز هنگام ترمز گيري
- كاهش قدرت ترمز گيري
- كشيده شدن خودرو به يک سمت
- پايين آمدن روغن در مخزن روغن ترمز
- چرب شدن لنت از طريق نشت روغن ترمز
مهم ترین دلایل خرابی لنت ترمز ماشین
بعد از خرید لنت ترمز خودرو علائم و نشانه هايی كه شما ميتوانيد متوجه شويد كه زمان تعويض است ميتوان به پايين آمدن پدال ترمز هنگام ترمزگيری، مشاهده تغيير در قدرت ترمز گيري، شنيدن صدای جيغ و يا سوت از سمت جلو و يا عقب خودرو و لرزيدن پدال هنگام ترمز كردن اشاره كرد. از دلايل خرابی لنت خودرو ميتوان موارد زیر را نام برد:
- نامرغوب بودن لنت ترمز
- ترمز كردن های ناگهاني
- آسيب ديده بودن ديسک ترمز
- نداشتن و يا كم داشتن روغن ترمز در منبع ترمز
- ترمز كردن مكرر ( به طور مثال هنگام ترافيک های طولاني)
لیست انواع لنت ترمز عقب و جلو
به طور كلی در توليد لنت ترمز در تمام كشورهای جهان از مواد اوليه مشابهی استفاده می شود كه شامل الياف، پركننده ها، اصلاح كننده های اصطلاک و رزين های اتصال دهنده می باشد. نوع اين مواد بكار رفته و درصد استفاده از آنها در كمپانی های مختلف متفاوت است.
مشاهده قیمت و خرید لنت ترمز ال 90 و لنت ترمز تیبا در سایت مستریدکی
در تهيه هر كدام از انواع اين لنت ها از تركيب های مختلف مواد اوليه استفاده ميشود كه بسته به نوع خودرو و وزن اتومبيل و كشور توليد كننده متغير است و همينطور كيفيت ترمز گيری نيز توسط هر كدام از اين نوع لنت متفاوت است. به طور کلی قسمتی از لنت ترمز جلو و عقب خودرو كه ايجاد اصطلاک با ديسک ترمز توسط آن انجام ميشود جزو قطعات و لوازم یدکی خودرو است که به ٥ نوع مختلف تقسيم ميشود كه عبارتند از:
- لنت بدون آزبست ارگانيك: توليد اين نوع لنت ترمز عقب در راستای بالا رفتن قدرت ترمز گيری و كارايی وهمچنين بی صدا بودن سيستم ترمز اتومبيل مي باشد.
- لنت ترمز خودرو سراميكي: توليد اين نوع لنت بيشتر به مقصود كاهش گرد و غبار و همچنين كاهش صدا مي باشد.
- لنت ترمز نيمه متاليك: مواد اوليه به كاررفته برای توليد اين نوع با هدف انتقال حرارت بالا، كه نتيجه آن عمر بيشتر محصول و قدرت گيرايی در دماهای بالا مي باشد. برای خودروهايی كه در ترافيک شهری تردد دارند و يا سرنشينان زياد و بار سنگين با خودرو جابه جا ميكنند مناسب است.
- لنت كم متاليک: اين نوع بيشتر برای خودروهای لوكس و عمدتا با وزن بسياربالای آمريكايی و اروپايی استفاده ميشود. اين نوع قابليت ترمزگيری خوبی داردولی در عين حال توليد صدا و گرد لنت زيادی ميكند كه به دليل ساختار بسيار عالی كمپانی های اتومبيل هيچ وقت به داخل اطاق خودرو صدا درز پيدا نميكند.
- لنت ترمز زينتري: اين نوع بيشتر برای خودروهای مسابقه و offroad استفاده ميشود به اين صورت كه حتما" بايد گرم و به دمای لازم برسد تا نتيجه مطلوب را در بر داشته باشد، وبه همين دليل، درصورت استفاده در خودروهای شهری به طور چشمگيری قابليت ترمزگيری از بين ميرود و ديسک های ترمز به سرعت از بين مي روند.